Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ca
carlinniah - 29-01-2006 00:03:56
Voeding & Gezondheid

Halfjaarlenzen - oplichting?

hallo :-)


even een kleine reactie op je vraag, dit keer niet van een consument, maar van een (onpartijdige) verkoopster!


niet alle halfjaarlenzen zitten in glazen potjes! echter; in de meeste gevallen is het wel zo. als je de lensgegevens hier even plaatst, wil ik je wel vertellen wat voor type lens het is (maand- of halfjaarslens). vaak staat het overigens wel op de verpakking; 'monthly lenses' of iets dergelijks.


even nog over je vaatingroei (neovascularisatie), dit is een gevolg van onvoldoende zuurstof. simepl gezegd 'je ogen hebben een tijdje niet volledig kunnen ademen'. dit kan inderdaad komen door het (te) lang dragen van (verontreinigde) lenzen, of een verkeerde aanpassing. wat voor vloeistof gebruik je? gebruik je wel de goede vloeistof voor halfjaarslenzen? vloeistof voor maandlenzen (bijvoorbeeld de zogenaamde no rub-vloeistof) reinigt véél minder intensief dan een vloeistof die speciaal ontwikkeld is voor halfjaarslenzen.


kijk overigens altijd uit met een second opinion bij een concurrerende opticien. mijn beleving is vaak dat opticiens er een sport van hebben gemaakt klanten weg te trekken bij hun oude opticien, voornamelijk door een ander slecht te praten. :-)


voor een onpartijdige mening zou je het beste naar het ziekenhuis kunnen gaan, zonder te vertellen waar jij je lenzen vandaan hebt. een kleine hint ;-)