Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
rule - 07-02-2006 17:06:22
Computers & Telefonie

Voip buster

Voipbuster is een aanbieder die gebruik maakt van het sip protocol. met dit protocol kan een voip compatible aparaat inloggen op een server van voipbuster. hierdoor wordt als het ware de verbinding gelegd met de telefoonaanbieder.

er zijn telefoons die rechtstreeks verbinding kunnen maken met deze server. deze heten dect telefoons. deze telefoon kunnen meestal rechtstreeks op je computernetwerk worden aangesloten. indien je thuis dus een router/switch combinatie gebruikt kan de telefoon hier rechtstreeks op aangesloten worden. vervolgens dient de telefoon ingesteld te worden met de juiste instellingen voor de sip server van voipbuster.

indien je een analoge telefoon gebruikt kun je eventueel gebruik maken van een ata. dit is een klein kastje dat de verbinding maakt met voipbuster en waarop een gewone telefoon kan worden aangesloten. ook bieden enkele isp's modems aan waarop direct een gewone telefoon kan worden aangesloten. ook deze modems zijn bruikbaar.

in het geval waar de telefoon nog aangeschaft dient te worden zou een dect telefoon de beste optie zijn. deze zijn tegenwoordig goed verkrijgbaar en kunnen meteen op het netwerk worden aangesloten.

indien er een router aanwezig is kan het wel zijn dat er nog enkele poorten opengezet dienen te worden, namelijk: udp: 5060, 11112, 10300 t/m 10311, 6901 t/m 6920

voor meer informatie incl. exacte instellingen raadt ik aan om de volgende pagina eens te bekijken:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1096315/