Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-02-2006 23:25:14
Huishouden & Energie

Laminaatvloerdelen scheuren op de klikverbinding

praxis is natuurlijk een simpele bouwmarkt en geen aannemer of een parketteur die de zaak tevoren in ogenschouw neemt en op die wijze eventuele problemen kan voorzien.


de combinatie van laminaat, zachte isolatie op rol en een harde plavuizenvloer, waarvan ik als bouwkundige aanneem dat die niet voor 100% egaal gelegd is of kan zijn is de oorzaak van het probleem, waarvan ik betwijfel of u praxis daarop kunt aanspreken. de puntbelasting op vloeren kan relatief hoog zijn en ook al had u een laminaat met hoge tabberwaarde dan nog zou het probleem niet anders zijn. de garantie geldt voor het laminaat en daarin zit de oorzaak van het probleem niet. ongezien advies van een winkel als praxis zegt me niet zoveel; althans ik hecht daar weinig waarde aan. 


uitgaande van het gegeven dat u de plavuizen vloer niet wilde slopen en verwijderen zou ik het advies hebben gegeven om de vloer te egaliseren en met groene zachtboardplaten als ondervloer voor de te leggen laminaatvloer. het doorleggen van laminaat van kamer naar hal kan geen enkele rol hebben gespeeld.


er lijkt me weinig anders op te zitten dan dat u de gehele vloer weer opneemt en de isolatie afvoert, waarna u ofwel de plavuizen sloopt danwel een egalisatielaag over de plavuizen aanbrengt. daarna als boven omschreven weer opbouwen en beschadigde laminaatdelen vervangen. misschien dat praxis u de nieuwe laminaatdelen en de andere isolatieplaten gratis of met korting wil leveren.