Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-02-2006 20:25:42
Elektronica & TV

Wereld ontvanger

allereerst is het van belang dat je welke ontvanger dan ook afstemt op een frequentie die op het gebied gericht is waar je aanwezig bent. ik sluit niet uit, op basis van werelwijde kortegolfontvangst van rn wereldomroep dat in ieder geval de reguliere dagelijkse uitzendingen voor europa (uitgezonden vanuit lopik) niet te ontvangen zijn. in ieder geval niet in de 49m band. meer kans geef ik voor de uitzendingen gericht op noord afrika of midden oosten vanuit lopik of madagaskar. raadpleeg voor de juiste frequenties de website van rn 5via omroep.nl of haal de folder bij de anxwb of op schiphol. ontvangers zijn er in alle soorten, ik raad ook pll aan want die kun je exact op een frequentie instellen. ik heb zelf zowel een kleine sangean als een grotere grundig (satellite 500) waar ik alle frequenties kan intoesten, zowel am (lange golf, middengolf, korte golf van 190 m tot 11m banden en de fm. koop echter niet zo'n dure tenzij je ook digitaal gaat. steeds meer kortegolfzenders zenden ook op basis van een digitaal concept.


overigens rn wereldomroep is ook via internet te ontvangen, maar ja als je op vakantie bent?


aanvullende ervaring: de europa uitzendingen van rn zijn ook van al in kreta nioet of slecht te ontvangen, daar is de midden oosten uitzending het beste te ontvangen of -- de vroege uitzending gericht op australiƫ.


succes, gerrit