Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 02-03-2006 15:59:19
Huishouden & Energie

Aankoop keuken

jemineetje,


zeg dat wel.....


u koopt toch niet even gauw tussendoor een keuken???? dit lijkt mij toch wel een aankoop, waar erg goed over nagedacht moet worden en niet even onderweg van huis naar school...... maar goed, dat is uw zaak.


wettelijk gezien heeft u getekend en bent u dus verplicht om die keuken te kopen. mocht u er vanaf willen, zult u dat in onderling overleg moeten doen, met zeer hoogst waarschijnlijk een x-bedrag aan "schadeloosstelling".


v.w.b. die betaling is heel simpel: die verkoper heeft het over de wet, maar leest dit alleen maar in zijn eigen voordeel.


als die verkoper zegt, wat ik begrijp, dat het in de wet staat, dat u 5 werkdagen van te voren de gehele koopsom moet betalen, staat hij keihard te liegen.


art. 26, lid 2 (boek 7) burgerlijk wetboek zegt: "bij een consumentenkoop kan de koper tot vooruitbetaling van ten hoogste de helft van de koopprijs worden verplicht."


wettelijk gezien kan die verkoper u dus verplichten ten hoogste de helft vooruit te betalen en de rest bij aflevering. al die andere redenen (terecht of niet) heeft u totaal niets mee te maken en zijn zijn problemen.


vertrouw nooit meer een verkoper alleen op zijn mooie (blauwe) ogen. het gaat om geld en in dit geval waarschijnlijk om erg veel geld.


gr. hutch