Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-03-2006 19:45:32
Huishouden & Energie

Laminaat ondervloer

laminaat op een plavuizenvloer leggen zal vrijwel zeker leiden tot een probleem, want de plavuizen zelf zijn doorgaans niet vlak en er zijn onderlinge hoogteverschillen en voegen die meestal dieper liggen dan de plavuizen. laminaat is er in verschillende prijzen en kwaliteiten, maar vrijwel alle laminaat bestaat uit mdf of hdf dat aan boven- en onderzijde is voorzien van een folie met houtprint. het leggen van deze laminaatvloeren in vochtige ruimtes is derhalve niet aan te bevelen, omdat de delen dan al snel schotelen of uitzetten.


als u het goed wilt doen dan is het beste om over de plavuizen een egalisatielaag aan te laten brengen. tijdens het aanbrengen zal deze egalisatie als een vloeistof over de vloer verspreiden en het is verstandig om vooraf bij doorvoeren af te dichten om te voorkomen dat vloeistof verder doorloopt op die plekken. vrij snel na het aanbrengen hard de egalisatielaag uit en dan kunt u het beste een dampremmende laag aanbrengen en daarover zachtboard platen die met een mes simpel op maat gesneden kunnen worden. daarop kan de laminaatvloer worden gelegd. houd rondom 1 cm vrij van de wand en laat de laminaatdelen voor het aanbrengen 1-2 weken in de te leggen ruimte acclimatiseren om overmatige krimp of uitzetting te voorkomen.


op verdiepingen hoeft geen dampremmende laag aangebracht te worden. slopen van de plavuizenvloer is waarschijnlijk geen optie omdat dit nogal een karwei is. de totale hoogte zal 2-3 cm toenemen en de vraag is of deuren ingekort moeten worden of bij opdekdeuren hoger hangen door opvulringen te gebruiken als het om een klein verschil gaat.


eerder kreeg een vragensteller problemen met laminaat op een plavuizenvloer waarbij relatief zachte isolatie op een rol toegepast was als ondervloer. die combinatie en de normale belasting bij stoelpoten heeft geleid tot bezwijken van delen of beschadigen.