Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-03-2006 13:31:44
Huishouden & Energie

Combimagnetron of oven?


<script language=javascript>postamble();
hallo knijn,


ik las de reacties en er ontbreekt nogal het een en ander vandaar hier mijn "deskundige" reactie als witgoedman.


om een goede keuze te kunnen maken moet je weten hoe e.e.a. technisch funktioneerd en dat zal ik proberen te doen. het wordt een klein beetje technisch. in een magnetron worden microgolven opgewekt die de moleculen van het voedsel zeer snel langs elkaar laten bewegen waardoor warmte wordt ontwikkeld. nadeel is dat deze microgolven vanuit de bodem of plafond van de magnetron recht naar beneden gericht zijn. daarom zijn de binnenwanden van een goede magnetron van roestvrijstaal  omdat dit materiaal de golven weerkaatst waardoor zij verdeeld worden over de de inhoud van de oven. om dezelfde reden zijn veel magnetrons met een draaiplateau uitgerust waardoor de microgolven nog beter verdeeld worden over het voedsel. een magnetron bereikt een maximale temperatuur van 100°c en is niet geschikt voor grote hoeveelheden. er zijn inmiddels magentrons op de markt voorzien van een dubbele magnetron dus zowel onder als boven. dze werken perefect maar bij een combinatie met een oven is de oven altijd de mindere. zijn ook prijzig, dit ter info.


een goede oven, om al de zaken te bakken die je aangeeft. heeft een geëmailleerde binnenkant de emaille slaat de warmte op waardoor de oven een gelijkmatige warmteverdeling heeft.. bij voorkeur twee warmte-systeemen, hetelucht en conventioneel en een grillelement. een draaispitmotor is niet altijd nodig. emaile heeft als nadeel dat het de microglven van een magnetron als het ware absorbeerd, dus een belangrijk deel van de mircrogolven gaat verloren.


het is tevens zo dat een magnetron een nogal beperkte capaciteit heeft waardoor de inhoud van een magnetron ook nooit groot kan zijn.


in een gekombineerde oven en magntron is eigenlijk een verkeerde combinatie  één van de twee is altijd stiefkind, zie het als een fiets met een hulpmotor, het is wel een fiets maar zwaar  en het is ook geen brommer.


mijn advies koop een magnetron van bijvoorbeeld whirlpool met een crisp funtctie, dat is een speciale plaat die door zijn samensteling erg snel warm wordt in de magetron waardoor je er bijvoorbeeld een pizza gooed in klaar maken.


voor de oven is de keus zeer uitgebreid, wil je inbouw of bvrijstaand. voor zover ik weet zijn er eigenlijk geen kleine goede losse ovens. maak een keus bij de bekende merken als bosch/neff enz. raadpleeg ook de onderzoeken van de nederlandse en duitse (stiftung warentest) consumentenbond. zijn via internet bereikbaar.


 veel succes, henri1942