Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-03-2006 00:47:26
Huishouden & Energie

Waterontharder

een ionenwisselaar gebruik je voornamelijk om het water te drinken. voor bijv. een wasmachine is het voor zover mij bekend niet geschikt, want het levert veel te weinig water per tijdseenheid.


drinkwater mag in grote delen van nederland dan "zacht" zijn, er zijn ook delen van het land waar het water niet zacht is en zelfs hard. zie bijv. deze http://www.verswater.nl/site/userfiles/other/lijst_waterhardheden_nederland_2003.pdf">lijst


er wordt soms ook nogal schamper gedaan over waterfilters en ionenwisselaars, maar ik kan je verzekeren (eigen ervaring), water uit een waterfilter of een ionenwisselaar is en smaakt anders. je thee/koffie is lekkerder en ziet er helderder uit. mijn waterkoker heb ik in 6 jaar tijd nog nooit hoeven ontkalken, terwijl het water hier zo'n 8 duitse graden hardheid heeft. het verwarmingselement is nog steeds brandschoon.