Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tonnieboy
tonnieboy - 15-03-2006 00:17:17
Geldzaken & Recht

Verplichtingen van gemeente

eerst een wedervraag om het probleem en de vraag te begrijpen. u geeft aan onvoldoende voorzieningen van de gemeente. wat wordt daarmee precies bedoeld en op welke wijze is het letsel van uw vriend precies kunnen ontstaan?


het rappelleren door zijn advocaat kan wellicht op dit moment niet zinvol zijn, omdat de gemeente en haar verzekeraar nog doende zijn met nader onderzoek om de exacte oorzaak, toedracht en de omstandigheden vast te stellen. over het algemeen zijn letselzaken langdurig qua afwikkeling en betaling. als de zaak wel duidelijk zou liggen dan kunnen voorschotbetalingen door de advocaat worden aangevraagd vooruitlopend op de definitieve schadevaststellling.


ook over de letselschade zelf dient via het medisch dossier en nader onderzoek duidelijkheid te bestaan (causaal verband, het bereiken van ee eindtoestand en gezondheidstoestand voor het ongeval). er zitten vaak meer haken en ogen aan de behandeling van een dergelijke zaak en afhankelik van de aard van het letsel en de daaruit voortvloeiende gevolgen kan het ook gaan om een groot belang. het wisselen van een advocaat is in principe wel mogeljk, maar dient u in ogenschouw met bovenstaande zorgvuldig af te wegen.


in principe zullen de kosten van de advocaat bij de aansprakelijke wederpartij in rekening worden gebracht, maar dan dient de claim wel te voldoen aan de dubbele redelijkheidstoets van 6:96bw.