Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
henri1942 - 27-03-2006 15:27:09
Huishouden & Energie

Koelkast met verwarming


<script language=javascript>postamble();
hallo j. mulder,


water in een koelkast bij de achterwand is normaal, dit moet echter wel afgevoerd worden naar de motor waar het in een kunststiof bakje wordt opgevangen en verdampt. voor wat betreft het verwarmingselementje het volgende:(is een beetje technisch maar anders is het niet goed uit te leggen)


een koelkast met een klein verwarmingselementje lijkt vreemd toch is dit niet zo. bij zogenaamde dubbeldeurskoelkasten(dat wil zeggen met één motor(compressor) voor zowel het koel- als het diepvriesgedeeltewordt dit bijna altijd toegepast. de koeling begint in het diepvriesgedeelte en gaat dan naar het koelgedeelte. in het koelgedeelte is de thermostaat gemonteerd. via deze thermnostaat wordt ook de temperatuur bepaald in het diepvriesdeel. het probleem bij deze koelkasten is de omgevingstemperatuur, wanneer namelijk de omgevingstemperatuur in de ruimte waar de kast staat te laag wordt ontstaan er problemen met inwendige temperatuur van het diepvriesdeel en ook de koeling maar in mindere mate. de achterwand(verdamper) van de koelkast ontdooit automatisch dus wordt eerst -20 graden en wanneer de koeling stopt zal de temperatuur stijgen. voor het automatische ontdooiproces moet  op de plaats waar de zogeaamde voeler van de thermostaat is gemonteerd een temperatuur van plus 5 graden worden gemeten. wanneer nu de omgevings(ruimte)temperatuur 15 graden celcius of lager is dan duurt dit ontdooiproces zolang dat de temperatuur in de diepvries te hoog wordt. het stijgen van de temperatuur in de koelkast wordt namelijk bepaald door de omgevingslucht die door de kast isolatie en tijdens het openen van de deur in de kast dringt. wanneer dit dus te lang duurt omdat er te weining warme lucht in kast komt doordat de omgevimgstemperetuur te laag is zal de motor niet inschakelen en daardoor geen koeling wordt gerealiseerd.


wat men nu uitvoerd is dat men een klein verwarmingslementje( ca. 6-8 watt) op de achterwand monteert. als de motor niet werkt is dit elementje in bedrijf en zal zorgen voor een snelle ontdooiing van de achterwand en de motor zal weer normaal in- en uitschakelen met als positief gevolg een goed werkende koelkast maar ook en dat is het belangrijkste een goed werkende diepvries.


wat men ook toepast is dat men tijdens het ontdooiproces van de achterwand de binnenverlichting op halve kracht werken, dit is echter minder effectief. controleer de omngevingstemperatuur waar de kast staat en zorg ervoor dat deze boven de 16 graden celcius is het heeft dus niets met no frost te maken alleen met systeem van uw koelkast. missschien dat het lukt om de kast om te ruilen al dan niet met bijbetaling voor een kast met twee monteren spreekt uw leverancier daar op aan en hou vol.


veel succes henri1942