Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 28-03-2006 23:19:38
Computers & Telefonie

Muis op hol

Hallo bongo,

er zijn meerdere oorzaken mogelijk. een aantal suggesties:

1) sommige muismatten en spiegelende oppervlakken hebben een slechte invloed op het functioneren van de optische muis.

2) als er twee muizen gebruikt worden met een verschillend karakter (zoals een muispad op een laptop en daarbij een externe muis via usb). zorg in een dergelijk geval dat één van de twee is uitgeschakeld.
via de op een ps2 poort aangesloten externe muis wordt de touchpad van de laptop vaak automatisch gedeactiveerd.
bij een extern, via usb aangesloten muis werkt dat meestal niet automatisch en moet gewerkt worden met aparte hardwareprofielen. de touchpad is soms uitschakelbaar op bepaalde laptops.

3) de muis is defect, het batterijtje is leeg (draadloze muis) of er wordt een verkeerd stuurprogramma voor de muis gebruikt.

4) de muis is aangesloten via een te langzame of niet geschikte usb-hub. sluit de muis aan op een usb-poort, die direct op het moederbord zit.

5) de draadloze muis werkt op een kanaal dat ergens door gestoord wordt (mogelijk het toetsenbord). kies eens een ander kanaal, voor de muis of voor het storende object, als dat kan.

groet,
gsm