Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-04-2006 13:13:29
Geldzaken & Recht

Nationaal incasso bureau

sorry riditon dat ik je moet corrigeren over jouw verslag van 'beslag op het inkomen'. je zegt dat het 10% van het bijstand inkomen inhoudt, jawel als personen een bijstandsinkomen hebben, maar ingeval van een inkomen uit arbeid gaat dit verhaal in zijn werk:


de beslagvrije voet houdt in; dat deel dat je overhoudt om van te leven, waaronder geen enkele deurwaarder zal gaan innen(wanneer er 1 inkomen is hieronder meer info), is 90% van de voor jou geldende norm van het bijstandsinkomen. de beslagvrijevoet kan verhoogd worden met een deel van de ziektekosten en een stukje van de huur, maar alleen daarmee! er zijn dus drie normen waaraan de dw zich moet houden, de gehuwden norm, de alleenstaande norm en de alleenstaandeouder norm. er kan ingeval van een inkomen dat daarnaast binnen dat huishouden inkomt (de personen hoeven geen relatie te hebben, behalve dezelfde voordeur) mag het beslag dalen tot 45% van de voor de schuldenaar geldende norm. er bestaat zelf een strafbeslag als er helemaal niet wordt gerageerd op brieven van de beslaglegger hoeft geen dw te zijn, waarin verzocht wordt om info over een evt. ander inkomen!!! 0% dus alle geld gaat naar de dw of naar de sd of het gak!! het ligt er dus aan wie de beslaglegger is. (sd en gak mogen zonder tussenkomst van de rechter beslag leggen, maar dat heeft niets meer met het nib te maken) uit mijn verhaal is dus op te maken dat de bedragen die de dw kan innen bij een beslag heel erg kan verschillen en de beslagvrije voet is daarmee tamelijk persoonlijk geworden door de wettelijke verhogingen van ziektekosten en huur.