Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-04-2006 01:13:53
Computers & Telefonie

Spam blokkeren

nou, even een kleine nuace inbrengen: als een spammer een email stuurt en er komt geen foutmelding terug, dan weet de spammer in elk geval dat dit een geldig adres is. als er een "undeliverable" teruggebounced wordt, dan kan hij/zij besluiten de foutieve adressen te verwijderen omdat het toch geen zin heeft dat adres te gebruiken. het is geen garantie, maar het is een kans.


het hangt wel een beetje af van welke email client je gebruikt. bijv. met outlook express gaat het niet. met bijv. een spartaanse character-based unix- of linux email client zoals elm, mutt, maar ook met procmail zul je dit wel kunnen doen. met een eigen mail-server kan het ook. mogelijk zijn er ook andere gui-clients die zoiets kunnen.