Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-04-2006 23:37:34
Geldzaken & Recht

Auto van de zaak

Het feit dat u langere tijd (tenminste 3 jaar) gebruik maakt van een regeling waarbij u de eigen auto zakelijk gebruikt en daarvoor de gemaakte kilometers declareert impliceert dat er sprake is van een verworven recht in de arbeidsovereenkomst. het recht zou zelfs nog in de arbeidsovereenkomst kunnen zijn vastgelegd, omdat het als een secondaire arbeidsvoorwaarde wordt beschouwd. indien de werkgever van plan is het in het verleden gevoerde beleid op dit punt eenzijdig te wijzigen dan is overleg met het personeel nodig. het kan niet zo zijn dat u van de ene op de andere dag ineens verplicht kan worden om met de door het bedrijf ter beschikking gestelde auto te rijden en uw eigen auto werkeloos aan de kant te zetten. philips is onlangs in het ongelijk gesteld in een vergelijkbare eenzijdige wijziging van de arbeidsovereenkomst met betrekking tot het vervoer van personeel. zie rechtspraak.nl
uw werkgever kan het beleid in onderling overleg wel wijzigen maar zal werknemers dan in staat moeten stellen om geleidelijk af te bouwen, zodat men geen schade lijdt.