Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-04-2006 01:06:25
Geldzaken & Recht

Auto van de zaak

een andere benadering kan zijn om voor uw auto van de zaak keurig een kilometeradministratie bij te houden. als u minder dan 500 privé kilometers rijdt in een jaar, dan ontloopt u de bijtelling en kunt u uw privé bus aanhouden zonder extra kosten. sterker nog, uw zakelijke (en woon-werk) kilometers zijn dan ook 'gratis'.


in die administratie houdt u per dag het volgende bij:


datum, ritnummer (per dag), kilometerstand bij vertrek, plaats van vertrek (bijv. postcode + huisnummer), bestemming (ook pc + huisnummer), gereden kilometers, route (indien afwijkend door bijv. een omleiding), kilometerstand bij aankomst en tot slot een p voor privé en een z voor zakelijk.


vergeet dan ook niet om een een verklaring van geen prive gebruik aan te vragen bij de fiscus: dat doet u met dit formulier. volg de aanwijzingen:


http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/verz_verklaring_pga_lh0551z1plfol.pdf


groet, cannacampo