Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-04-2006 20:34:39
Geldzaken & Recht

Auto van de zaak

veel gegeven antwoorden gaan over belastingdienst en fiscale bijtelling etc. etc.


goed bedoeld ongetwijfeld, maar als je goed leest zie je dat het shadowman daar helemaal niet om gaat


enig houvast zou het antwoord van tonnieboy u kunnen bieden: in welke mate is er sprake van een verworven recht, of in welke mate is de huidige gang van zaken verankerd in uw arbeidsovereenkomst?


mij lijkt het echter heel goed denkbaar dat het bedrijf dit wel kan doen. waarom niet? u bent voor uw werk onderweg, en daarvoor wordt een bedrijfsauto ter beschikking gesteld. mogelijk kiest uw werkgever hiervoor vanwege het kostenaspect, maar ook voor de uitstraling van de organisatie (alle medewerkers in een bepaalde functie die voor hun werk onderweg zijn rijden dan in dezelfde herkenbare bedrijfsauto). ook fiscale bijtelling waarmee u dan geconfronteerd kan worden is geen argument om dit niet te willen: dat is eenvoudig met verklaringen geen privégebruik, kilometeradministraties, parkeren op bedrijfsterrein e.d. af te dekken.


misschien biedt tonnieboy's antwoord perspectief. echter: de monteur van kpn of de postbode van tpg kan ook niet zeggen: ik neem mijn eigen auto wel, en laat de groene of rode bedrijfswagen staan


 


 


men wil bijv. dat medewerkers in een functie zoals u, die voor het bedrijf onderweg zijn, ook