Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sc
scuba - 08-04-2006 15:10:30
Voeding & Gezondheid

Recept broodbakmachine


<script language=javascript>postamble();
suiker toevoegen doe je om twee redenen,


1 het voeden van de gist waardoor deze beter opstart met het produceren van koolzuurgas zodat het deeg lekker rijst.


2 zorgen dat het brood een mooiere kleur krijgt na het bakken


melkpoeder geeft het brood beter kauweigenschappen, het wordt minder snel droog. (het wordt te technisch dit uit te leggen) en het geeft brood na het bakken een frisser uiterlijk. dit is de reden dat in het meeste brood wat je koopt melkproducten zijn verwerkt in de vorm van weipoeder. dus niet alleen melkbrood bevat melk


 


vervanging van gewone suiker kan door fructose (vruchtensuiker)


melkpoeder is lastiger te vervangen.


"vermalsen" van je brood kun je doen door 5 á 10 % van de tarwebloem te vervangen door  roggebloem.