Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-04-2006 17:58:19
Computers & Telefonie

Gaming + waarom betalen we voor games in de winkel

hoi,


ik ben van mening dat niet alleen audio-cd's en dvd's veel te duur zijn in de winkel maar ook games en software. hoe duurder dat spul wordt hoe minder dat ze gekocht worden. de industrie maakt zich zelf kapot. inderdaad, al die beveiligingen hebben alleen maar nadelige gevolgen. in het meest ernstige geval kun je de cd's niet eens gebruiken/afspelen.


ik noem een voorbeeld: als je een nieuwe pc koopt (inclusief windows xp) dan werkt alles perfect totdat je moederbord stuk gaat. probeer xp dan maar nog eens te installeren en te activeren. dat lukt je niet want je hebt dan een nieuwe code nodig van microsoft. als je pech hebt krijg je die niet en kun je een programma van € 150,- in de prullenbak gooien. ook is het zo dat je voor iedere pc die je in huis hebt een aparte licentie nodig hebt, m.a.w. je moet voor iedere pc een aparte xp-cd kopen. je mag dus die xp-cd (die jouw legale eigendom is) niet op andere pc's installeren. althans dit is wat microsoft mij vertelde.


zo zijn er nog wel meer van die vreemde praktijken...


om een lang verhaal kort te maken: niet het (illegale) downloaden maakt de industrie kapot, maar de industrie helpt zichzelf naar de ondergang.


groetjes. ;-)