Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hm
hmt - 18-04-2006 19:18:43
Garantie & Verzekeringen

Dood-geboren kindje

het overlijden van een ongeboren leven hebben wij helaas ook moet ervaren. duur zwangerschap 7 maanden. dat een zorgverzekeraar durft te zeggen dat de medische ingreep (want dat is het toch) niet voor vergoeding in aanmerking komt, is grof weg onverantwoord en absurd. ook van een doodgeboren kindje wordt aangifte gedaan in de gemeentelijke registers waar de bevalling heeft plaatsgevonden. dit kind bestaat voor de wet dus wél.


de kosten die wij destijds van het ziekenhuis kregen gepresenteerd zijn door onze zorgverzekeraar betaald.


wat eventuele begrafeniskosten betreft: er zijn begrafenisverzekering en begrafenisverzekeringen. sommige geven nog een uitkering bij overlijden van een doodgeboren kindje. ik weet natuurlijk niet of die kennis een begrafenispolis heeft.