Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

technifreak
technifreak - 01-05-2006 00:05:51
Elektronica & TV

Mission front vervangen


ik weet dat de sateliet luidsprekers van het m2s systeem een boekenplank-formaat hebben. ik bedoel dat de m74 een zuil formaat is en dat je dan het boekenplank model van deze serie neemt als vervanging neemt voor jouw m2s satelieten als front.

dat de meeste mensen liever zuilen hebben als front luidsprekers is eigenlijk heel logisch. deze vullen in het laag beter aan dan een boekenplank-formaat luidspreker. het grootste probleem met zuilluidsprekers is dat deze meestal meer woofers ingebouwd moeten hebben om het kastvolume optimaal te kunnen benutten.  als er maar 1 woofer is ingebouwd, krijg je meestal ijlende(vertraagde) bassen door de overdruk of minder krachtige lage tonen door een onderdruk in een kast. het nadeel van de extra woofers is dat deze dus een hogere belastbaarheid hebben en soms ook voor een te lage impedantie(4 ohm).  dat is dus de reden waarom ik jou aanraad om een boekenplank-formaat luidspreker te nemen. schijnbaar weten nog steeds te weinig mensen dat je voor een goed geluidsbeeld bij meer-kanaals weergave voor alle kanalen dezelfde verhouding tussen de beastbaarheid van de luidspreker en het uitgangsvermogen van de versterker moet hebben. voor de klank is het ook belangrijk dat alle luidsprekers dan ook (bijna) dezelfde klankeigenschappen hebben. dit zijn de voornaamste redenen waarom het bij een klinkt demonstratie die bv. door een importeur worden gegeven, veel mooier dan thuis.