Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stacey
stacey - 06-05-2006 21:41:06
Geldzaken & Recht

Hoe zit het met rechten als het huisdieren betreft?

ik heb er ergens iets over kunnen vinden maar voor zover ik weet kun je het asiel niet aansprakelijk stellen, het is geen commercielle instelling maar een opvang voor weggelopen/op straat geschopte  en afgestane dieren, de verkoop geschied alleen om deze dieren (weer) een goed tehuis te kunnen geven (daar ze anders een spuitje zouden krijgen misschien) en de betaalde vergoeding voor de koop dekt lang niet alle gemaakte kosten.


 


de dieren worden bij binnenkomst wel gecontroleerd door een dierenarts, maar dit betreft geen super uitgebreid gezondheidsonderzoek, indien de ziekte van jullie dier wel was ontdekt hadden jullie het niet te koop aangeboden gekregen, dus dit is mijns inziens een geval van pech helaas en natuurlijk heel erg pijnlijk, maar het asiel treft hier geen blaam.


het betreft hier geen fokkers, die vaak wel verantwoording nemen in dergelijke gevallen, ( goede fokkers althans wel).


heel veel sterkte