Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va
vangelis - 12-05-2006 14:11:42
Computers & Telefonie

Gesprekken chatsites controleren??

beste siophan,


ik verzorg regelmatig ouderavonden op scholen over veilig internet. daar wordt deze vraag ook vaak gesteld. hoewel technisch er best eea kan, binnen msn zélf, of met keylogprogrammaatjes, is het niet de weg om je doel te bereiken.


wat wil je bereiken met controleren? je geeft aan er zelf geen voorstander van te zijn. je kind ervaart het wellicht als gebrek aan vertrouwen, en zal altijd wegen vinden om het te omzeilen.


een aspect is bijvoorbeeld dat bij communiceren via chat veel remmingen (bij zowel kinderen als volwassenen) wegvallen, wat bv leidt tot ander taalgebruik (...) of men doet zich voor als een geheel ander persoon. het is van belang jezelf te blijven en alert te zijn op provocerende opmerkingen van anderen.


praat erover met je kind en wijs het bv op bovengenoemd aspect. naast de eerder genoemde link naar planet is ook www.oudersonline.nl een interessante bron van informatie.


succes!