Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mr
mrgay - 13-05-2006 16:44:38
Computers & Telefonie

Gesprekken chatsites controleren??

hallo siophan,


 


het is gelukkig al eerder vermeld door anderen. als eerste ios je partner bekend met het probleem dat je schets ? praat er anders over en kijk of jullie op dezelfde lijn zitten.


ik ben niet bekend met de leeftijden van uw kinderen maar ik begrijp dat er 1 is waar u zich zorgen over maakt. neem hem/haar apart en vertel ze dat uw zich zorgen maakt en dat je daarom graag wilt weten wat wie hij/zij allemaal chat. vertel over de gevaren die er zijn en dat hij/zij die net zo goed loopt als anderen die het helaas al  is overkomen.


maak duidelijke afspraken met hem/haar erover. laat de berichten-geschiedenis aan staan bij msn (ik neem aan dat u dat bedoeld met instellen binnen msn). zeg tegen uw kind dat u deze geschiedenis na wil kijken met hem/haar omdat u denkt dat er iets niet pluis is. vertel hem/haar uw bezorgheid m.b.t. chatten en het gedrag van hem/haar.


kijk zijn/haar profiel na op privacy-gevoeilige informatie samen met hem/haar. dan kan hij/zij leren wat wel en niet goed is om te vermelden bij welke chat-site of msn dan ook.


er zijn nu eenmaal heel veel sites voor iedereen, jong en oud. dus informatie die je daar achter laat kan door iedereen wereldwijd bekeken worden.


als uw zoon/dochter in het bezit is van een zgn webcam (een apparaat dat aan te sluiten is op de pc en waarmee (bv. via msn) je elkaar kunt zien en afhankelijk van het model ook kunt horen).


maak hem/haar duidelijk deze nooit aan te zetten als een ander waarmee hij/zij chat/msn't er geen heeft. hoe lief, aardig die persoon ook is.


ongetwijfeld zullen er programma's zijn waarmee u uw kind mee kunt bespioneren, maar dan bent u het vertrouwen van dat kind kwijt in u en zal uw kind het hoogstwaarschijnlijk alleen de antwoorden geven waarvan het denkt dat u die graag wil horen. en dat hoeft niet altijd de waarheid te zijn.


 


ben zelf kinderloos maar wil uw het advies geven, vergeet die spionage-programma's bespreek duidelijk net uw partner wat uw dwars zit en bespreek dit ook met uw kind.


dan laat u in ieder geval merken dat u zich zorgen maakt en bent u in ieder geval eerlijk tegenover hem/haar erover. ik kan me voorstellen dat uw kind dat beter zal waarderen als dat de berichten-geschiedenis bij msn voor de zoveelste keer weer aan staat terwijl hij/zij dat toch echt niet had gedaan de laatste keer....


wens uw verder sterkte en succes bij uw keuze en de gesprekken.