Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hanneke - 14-05-2006 19:20:10
Garantie & Verzekeringen

Waarschuwing rechtsbijstand via interpolis

Het is zeer gebruikelijk dat er een scheiding is tussen het zakelijke en het particuliere deel van het leven. zo zal een particuliere aansprakelijkheidsverzekering ook geen dekking bieden als u tegen betaling werkzaamheden verricht. en een particuliere inboedelverzekering zal geen dekking bieden voor spullen die u in een kamer heeft waar u  een kapsalon of schoonheidsstudio heeft.
zo is het ook met het zakelijk gebruik van een auto.
een autoverzekering wordt afgesloten op basis van bepaalde gegevens die men u vooraf vraagt. dat gaat dan niet alleen over gegevens van de auto, zoals gewicht, bouwjaar en waarde, maar ook over uzelf (leeftijd, schadevrije jaren, postcode), maar ook over het gebruik (aantal kilometers en zakelijk of privé)
als uw auto als privé-auto verzekerd is, en u krijgt er tijdens zakelijk gebruik een ongeluk mee, dan mag u denk ik nog bijzonder van geluk spreken dat u "slechts" de schade niet vergoed krijgt. het andere alternatief is namelijk dat u uit de verzekering (en alle andere schadeverzekeringen die u bij interpolis heeft) wordt gegooid wegens verzwijging, en daarmee de komende 8 jaar geen enkele normale verzekering meer kunt sluiten.
als u de auto ook (deels) zakelijk gebruikt, dan dient u dat aan de verzekeraar op te geven. doet u dat niet, dan is het niet meer dan normaal dat de verzekeraar zegt "ho wacht even, dit is niet wat we afgesproken hadden, dus dan geef ik ook geen dekking".
als het inderdaad maar een heel klein kilometrage is dat u zakelijk gebruikt, dan had daar best een oplossing voor gevonden kunnen worden, en dan niet de door u genoemde verzekering van de werkgever, maar gewoon een clausule.
helaas vrees ik dan ook dat interpolis in dit geval niets verkeerd doet. hoe vervelend voor u ook. maar nogmaals, het had nog veel vervelender kunnen zijn!!