Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

technifreak
technifreak - 15-05-2006 21:51:53
Elektronica & TV

Mission front vervangen

Je hebt dus last van een levendige akoestiek. het nadeel van een levendige akoestiek is dat de maatregelen die je neemt om het de geluidsweergave te verbeteren ook kunnen zorgen voor verslechtering van de geluidsweergave.

je hebt ook geschreven dat de grootte van de ruimte ingesteld hebt als "large". misschien als je deze wijzigt in bv. "small" zou misschien kunnen helpen. grotere kamers met een dode akoestiek versterken meer de lagere tonen en kleinere meer de hogere tonen.

ik denk dat je meer bent gebaat bij het zo vrij mogelijk opstellen van de luidsprekers en dan met name de subwoofer. je kunt het beste hier zelf mee experimenteren door de subwoofer op verschillende plaatsen neer te zetten en er dan naar te luisteren. zorg er dan in ieder geval dan voor dat er weinig lage tonen uit de 702e's komen en dat je de reflekties van de lage tonen zo veel mogelijk beperkt. volgens mij is jou subwoofer voorzien van een woofer in de voorkant en een poort in de onderkant. misschien zou je kunnen proberen hoe deze klinkt wanneer je deze (iets) hoger van de vloer zet en\of er een spons of afzuigkapfilter in de poort doet. dit zorgt er voor dat de poort beter zijn druk kwijt kan en evt. dat je minder last hebt van indirekt geluid. na het plaatsen van de spons of het afzuigkapfilter, moet de subwoofer nog wel kunnen "ademen".