Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

technifreak
technifreak - 18-05-2006 22:56:24
Elektronica & TV

Philips dvd

Bij weergave van een cd kan ook gebruik worden gemaakt van surround.
"overgemodelleerd" wil volgens mij meestal er op duiden dat de surround-instellingen niet juist zijn. het vervomde geluid, alsof je op een te hoge geluidssterkte luistert, lijkt meer op een beschadigde eindversterkers of luidsprekers.

deze beschadigingen kunnen alleen ontstaan zijn doordat:
er te vaak op een (veel) te hoge geluidsterkte geluisterd is.er te veel  (ongecontroleerde) lage tonen naar de kleine sateliet luidsprekers zijn gestuurd.
controleer eerst maar eens bij de volgende instellingen van de versterker, voor zover die mogelijkheden er zijn, of de vertragingen niet te lang zijn:
die van dolby prologic(ii)die van de dsp-programma's. dit zijn de surround- programma's die niet van dolby of dts zijn.de instellingen van de "set-up" van de versterker zowel van de vertraging of afstand als die van de formaten van de luidsprekers. die van de satelieten mogen niet op "large" staan.
geef deze instellingen desnoods aan ons door zodat wij kunnen kijken of dat daardoor zou kunnen komen.