Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 20-05-2006 09:45:37
Computers & Telefonie

Simkaart voor het buitenland

dag kleintjens,


ik vermoed dat het hier een simkaartje van het betreffende land (in dit geval spanje) is.


dus wordt u voor familie/bekenden enz. (telefonisch) "aangezien" als een spanjaard indien u dat simkaartje gebruikt in spanje (zolang u "aangemeld" bent via een spaanse mast), wat inhoudt dat door u ontvangen gesprekken via dit simkaartje dan inderdaad niets kosten. echter zal de beller des te meer moeten betalen, deze zal dan de kosten wel tot in spanje moeten betalen. 


normaliter betaald de beller (vanuit nl) naar een nl 06-nummer, die op dat moment in het buitenland is, alleen de kosten tot aan de grens en zijn de kosten vanaf de nl grens tot aan de plaats waar de gebelde zich bevindt voor de gebelde (ontvanger).


op de website staat ook, dat u, indien u plaatselijk belt, goedkoper uit bent....., maar houd er ook rekening mee, dat indien u naar een nederlands 06-nummer belt in spanje, de kosten gigantisch op zullen lopen.... ook weer roaming. met plaatselijk wordt dan bedoeld: ook naar spaanse telefoonnummers.


het wordt inderdaad leuk voorgesteld, maar er wordt wel over een "normaal" tarief gesproken en dat tarief kan ook aardig oplopen.


wel zal het goedkoper zijn om met een spaanse simkaart naar nederland te bellen, dan met een nl simkaart vanuit spanje naar nederland.


let wel op dat, indien u niet meer aangemeld bent met die spaanse simkaart bij een spaanse mast, de ontvangen telefoontjes (gedeeltelijk) voor uw kosten zijn.


gr. hutch