Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

maryvon
maryvon - 04-06-2004 13:43:05
Voeding & Gezondheid

Verse tonijn

dit is 1 van mijn favoriete recepten,


hij komt van de site, tijd voor vis.zeker een aanrader,en tonijn kan je rauw eten, neem dan wel verse, maar voor dit recept kan je heel goed diepvries nemen.


gegrilde tonijn met tomatenboter


4 tonijnmoten (175 g elk)
1 uitje
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels tomatenketchup
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
75 g zachte boter
zout, peper
 
 
hak het uitje en de knoflook fijn.


bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). voeg na 2 minuten de knoflook toe. voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten. laten afkoelen.


meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper.


verwarm de grill voor op de hoogste stand. (of steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.)


spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.


bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant).


bestrooi de vis met een beetje zout. leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop.


serveer met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.