Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
anatoleh - 26-04-2004 18:10:13
Huishouden & Energie

Nuon jaarafrekening!!

de eerste 2 dingen die u na zou moeten kijken zijn: kloppen de meterstanden op de afrekeningen? of zijn er in vorige jaren schattingen geweest?


als de meterstanden namelijk kloppen, dan is dat verbruik er gewoon geweest (hoe vreemd u dat misschien ook vindt). de meter registreert immers het aantal kuubs wat er door de meter is gegaan en meterstanden liegen niet. ga eens na of er veranderingen zijn geweest in uw leefsituatie. werkt de thermostaat nog goed? heeft u misschien een klokthermostaat aangeschaft. is het jaarlijkse onderhoud aan de ketel wel gebeurd? staat de ketel nog goed afgesteld? hoe oud is de ketel? het overgrote deel van het verbruik is namelijk aan de verwarming te wijten. koken neemt in verhouding erg weinig gas.


zijn er vorige jaren schattingen geweest? dan is de kans groot dat er toen te weinig in rekening is gebracht waardoor u nu het overige verbruik er extra bij krijgt. heeft u de afrekeningen niet meer van vorige jaren? ik neem aan dat de nuon die nog wel een keer kan opsturen...


tot slot is het hebben van een hoog verbruik lang niet altijd de schuld van uw energieleverancier. deze heeft er immers geen invloed op hoe lang u de warm waterkraan laat lopen of hoe hoog u de thermostaat zet... houdt dus uw eigen verbruik eens goed in de gaten, wellicht ontdekt u dan punten waar op bespaard kan worden.


succes,


anatoleh