Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ricardow
ricardow - 11-06-2006 18:47:14
Voeding & Gezondheid

Witte tanden?

@ gerrit:


dat klopt dat er inderdaad witmakende tandpasta's in de handel zijn, maar de fabrikanten kunnen in merendeel van de gevallen hun eigen gestelde claims niet waarmaken. bij de meeste witmakende tandpasta's is de zout/fluor verhouding aangepast, waardoor de tandpasta iets meer een schurend effect hebben op de tanden. als er op deze tanden een koffie/thee- of rokersaanslag zit hebben deze pasta's inderdaad zin, omdat het extra schurende element van de pasta ervoor zorgt dat de gevormde aanslag verdwijnt, wat dan resulteert in wittere tanden.


echter als deze aanslag niet op de tanden aanwezig is -en de gele tanden dus een andere oorzaak hebben-, hebben deze whitning tandpasta's helemaal geen zin. whitning pasta's veranderen aan de kleur van de tand zelf namelijk niets. het is puur het verwijderen van de bruine aanslag van koffie/thee of roken.


uiteraard zijn er bij de drogist inderdaad wel producten te koop, die de tanden witter maken. maar dan moet er meer gedacht worden aan bleekgels en bijbehorende bleeklepels die vaak tezamen in whitning pakketten worden verkocht. in zo'n pakket zit dan meestal ook een tandpasta, maar deze dient enkel ter ondersteuning van de andere producten en is dus niet in zijn eentje (voldoende) effectief om de tanden witter te maken.


groet richard (drogisterijmedewerker)