Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

da
danmondo - 12-06-2006 17:00:57
Voeding & Gezondheid

Witte tanden?

 


als mondhygiëniste zal ik proberen hier een goed antwoord op te geven:


van nature hebben we allemaal een wit melkgebit. na de wisselfase en het doorbreken van het blijvende gebit zul je merken dat deze "nieuwe" tanden een stuk geler van kleur zijn. met name de hoektanden in de bovenkaak zijn een stuk geler.


naar mate de jaren vorderen verkleuren tanden en kiezen(gebitselementen) onder invloed van verscheidene factoren: thee, koffie, roken, rode wijn, druivensap maar zeker ook ouder worden is een factor. want als men ouder wordt, worden de gebitselementen poreuzer en nemen ze ook makkelijker kleurstoffen op.


het verwijderen van "oppervlakkige" (extrinsieke) aanslag kan door een tandarts of mondhygiënist uitgevoerd worden. maar bij de "interne" (intrinsieke) verkleuringen wordt dit alweer een stuk moeilijker.


je moet dan inderdaad gaan denken aan een "bleeksessie" thuis of in de tandartsen/mondhygiënistenpraktijk. dit  laatste heeft mijn voorkeur, het is weliswaar duurder maar dan is alles wel een beetje beter te monitoren. het is nl. niet geheel onveilig: er wordt gebruikt gemaakt van een hoge concentratie waterstofperioxide.


persoonlijk gebruik ik geen bleekmethoden in mijn praktijk aangezien ik een preventief beroep heb.


wellicht moet je je afvragen wat voor jou nu het beste is... en.....zijn je tanden eigenlijk wel zo geel....? succes!