Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

du
duvanel_1 - 12-06-2006 18:12:20
Voeding & Gezondheid

Witte tanden?

1.zorg voor een optimale mondhygiene en gebruik een niet te veel schurende tandpasta.plak is gelig, vieze tanden zijn dan ook gelig.
2. drink je veel koffie, zwarte thee, rode wijn, eet je lekker veel drop en chocola, probeer dan direct na het eten en drinken daarvan je mond met water (of een mondspoelmiddel te spoelen. dit verdunt de altijd achterblijvende kleurstoffen.
3. poets je tong. in de groeven van je tong blijven deze kleurstoffen ook makkelijk achter. tongpoetsen geeft je ook een frissere adem.
3. zweer cola en de meeste softdrinks af of beperk het drinken ervan tot het weekeinde. koolzuurhoudende dranken lossen heel geleidelijk je glazuur op. dus ook spa rood! het onderliggende tandbeen is echt geel van kleur en dat schemert dan veel sneller door die dunner wordende (wittere) glazuurlaag heen. wees zuinig op je glazuur, poets zeker niet meer dan 1 x per twee weken met "smokers"of "pearldrops" want het slijpt je glazuur weg. resultaat echt gele tanden door het gele tandbeen en veel gevoeliger tanden (warmte en koude) vooral aan je verhemeltekant.
4. ga eens extra naar de mondhygieniste, zij/hij heeft de spullen, die voor een professionele, veilige reiniging van je gebit noodzakelijk zijn.
5. de lange termijn resultaten (>10 jaar) van bleken zijn nog niet bekend. als het ertoe leidt dat je als oudere al je tanden en kiezen met porseleinen kronen of facings moet laten "overkappen" omdat de niet meer normaal kunt eten en drinken door hypergevoelige tanden na alle bleeksessies......laat je niet gek maken door die uit amerika overgewaaide white smiles.
succes ermee!