Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 08-01-2007 17:06:08
Huishouden & Energie

Schade aan vloertegels , wie is verantwoordelijk?

het basis- (en daarmee het belangrijkste)artikel is http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html">artikel 17 (en dan met name lid 1 en lid 2):


"1. de afgeleverde zaak moet aan de overeenkomst beantwoorden. 
2. een zaak beantwoordt niet aan de overeenkomst indien zij, mede gelet op de aard van de zaak en de mededelingen die de verkoper over de zaak heeft gedaan, niet de eigenschappen bezit die de koper op grond van de overeenkomst mocht verwachten. de koper mag verwachten dat de zaak de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn en waarvan hij de aanwezigheid niet behoefde te betwijfelen, alsmede de eigenschappen die nodig zijn voor een bijzonder gebruik dat bij de overeenkomst is voorzien."


in feite blijkt dus, zoals ik begrijp uit uw vraag, dat er sprake is van een fabricagefout c.q. spanningen.


in deze is ook http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html">artikel 18, lid 3 belangrijk, daar (zoals ik aanneem....) de firma [edit. redactie] die vloer ook gelegd heeft:


"indien in geval van een consumentenkoop de verkoper verplicht is zorg te dragen voor de installatie van de zaak en deze installatie ondeugdelijk is uitgevoerd, wordt dit gelijkgesteld aan een gebrek aan overeenstemming van de zaak aan de overeenkomst. hetzelfde geldt indien de installatie door de koper ondeugdelijk is uitgevoerd en dit te wijten is aan de montagevoorschriften die met de levering van de zaak aan de koper zijn verstrekt."


tevens is het volgende artikel nog belangrijk: http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html">artikel 21.


(door op de linken te klikken, krijgt u de desbetreffende wetsartikels te zien).


gr. hutch