Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 16-06-2006 10:13:44
Computers & Telefonie

Computer start niet op

er is nog een trucje maar dat vraagt een beetje dos kennis: op een andere pc het bestand zoeken en dat kopieëren op floppy (als de laptop die nog aan kan) en anders op cd. vervolgens zodra de pc opstart met de c:\ aanduiding dan:


na de c:\promt  copy "x":windows/system32/config/system 


"x" staat voor de drive aanduiding van floppy of diskdrive


beter en gemakkelijker is nog uitsluitend system32/config/system te kopieëren, dan na de c:\promt eerst in te geven : cd windows en indien u dan in het windows bestand komt  vervolgens system/32/config/system.  vraag uw winkelier eventueel dat voor u te doen, een goede kent nog wel de dos truckendoos.


ik heb zelf wel eens op deze wijze het probleem van een ontbrekend bestand opgelost, ook nog met kopieëren van applicaties die normaliter niet onder xp zouden kunnen werken, voordeel is daarbij wel dat dan wel op mijn oude dos gevoel doe en ook meteen zie als iets niet goed gaat.