Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-06-2006 16:43:39
Huishouden & Energie

Vogelnesten in de dakgoot

je moet het de komende tijd even in de gaten houden wat er nu in het nest zit.


de vogels beginnen in het voorjaar een nest te bouwen dat duurt, naar gelang ze materiaal kunnen vinden, een weekje daarna leggen ze een aantal dagen een eitje en dan begint het echte broeden pas. kan eventjes meer dan 2 weken duren voordat de eitjes uitkomen en als de jongen gaan mee vliegen ben je weer een week of 3 verder. voor de nacht komen ze nog een tijdje terug en daarna zijn het of de ouders of de jongen die er in blijven wonen.


het zelfde nest kan dus zowel door de ouders of door deze (in het zelfde jaar dat ze geboren zijn) jongen wederom gebruikt worden voor een nieuw nest met jongen.


zijn ze eenmaal groot en eten ze zelf dan kan je het nest zonder problemen opruimen, ze vinden wel weer een nieuwe geschikte plek.


dus even aankijken en op het juiste moment weghalen.