Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tigertje
tigertje - 28-04-2004 23:15:23
Computers & Telefonie

Realvnc

ik heb het ooit in het verleden gebruikt en ik kan me herinneren dat het vrij eenvoudig was. op de pc die je extern wil aansturen zet je de server en stelt die in. het meeste is vrij duidelijk of wordt uitgelegd. de computer waar vanuit je gaan aansturen moet de "viewer" hebben. die logt in via een wachtwoord op de ingestelde server. vanaf dat moment heb je volledige beschikking over de andere pc of in ieder geval dat deel wat je vrij hebt gegeven om te besturen. die dingen zijn allemaal vrij makkelijk in te stellen op het server deel (op de te besturen computer dus).


maar het is dus belangrijk om die twee verschillende programma op de juiste plaats te gebruiken. twee servers of twee viewers werken dus niet. en natuurlijk moet de server wel draaien en de internet verbinding moet openstaan.


hier staat de server uitgelegd: http://www.realvnc.com/winvnc.html


en hier de viewer: http://www.realvnc.com/winvncviewer.html


zo moet het wel lukken dacht ik, succes.