Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-06-2006 19:56:54
Voeding & Gezondheid

Medicijn zelf betalen

het vergoeden van plavix een een verhaal apart en behoort niet tot de categorie "vervangen door soortgelijk produkt" zelfs minister hogervorst heeft zich hier mee bemoeit.


voor plavix is er volgens de cardiolgen geen vervangend middel en wordt in de regel na een hartinfarct een half jaar of een heel jaar voorgeschreven.


je moet door de behandelend cardioloog een machtigingsaanvraag laten uitschrijven, deze opsturen naar je zorgverzekeraar en in mijn geval heb ik een machtiging toegestuurd gekregen door achmea groene land en bij mijn apotheek ingeleverd en krijg nu één jaar vergoed.


de schuld van het niet vergoeden door de zorgverzekeraars ligt voor een deel bij de fabrikant die heeft n.l. een fout gemaakt bij de het op de markt brengen in nederland, maar er ligt nu een goede aanvraag bij de toezichthoudende instantie.


bassie (maakt zich hartstikke druk om dit soort dingen)