Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-06-2006 23:54:34
Geldzaken & Recht

Afbladderende leren bank

beste familie kremer,


poppeliers kent wel vreemde voorwaarden in hun contracten. kort gezegd:


3 jaar garantie is doorgaans ook 3 jaar volledige garantie! geen beperkingen ten aanzien van een bijdrage voor u. sterker nog, wettelijk is een en ander beter voor u geregeld dan wat poppeliers u biedt.


stel dat het leer van uw bankstel een economische levensduur heeft van 10 jaar en het gaat na 2 jaar kapot, dan is poppeliers in gebreke gebleven voor 8 van de 10 jaar en kunt u van hen eisen dat zij 80% van de herstelkosten voor hun rekening nemen.


ik zou hier graag lezen hoe de bepaling in hun voorwaarden eruit ziet. wellicht is die bepaling onevenredig bezwarend voor u, nu u wettelijk recht heeft op een hogere schadevergoeding (=lagere bijbetaling van herstel). overigens sluit het ook niet uit dat 3 jaar garantie ook echt 3 jaar garantie is, zonder beperkingen.


ik lees het graag.


groet, cannacampo