Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-07-2006 02:06:26
Auto & Vervoer

Tweedehands diesel

dag senoir,


ik ken uw smaak qua automerk natuurlijk niet, maar fiat is niet 'mijn' merk. ik prefereer liever een ander merk, maar dat is persoonlijk.....


maar waarom overschakelen naar diesel. indien u nooit of bijna nooit een aanhangwagen er achter heeft hangen, is diesel niet echt nodig en zal lpg net zo goed kunnen.


buiten dat is lpg wel een stuk goedkoper, vooral als u een tweedehands koopt, waar al een g3 (lpg) in zit. wegenbelasting is minder en de literprijs is veel goedkoper. wel verbruikt een lpg-auto meer. in feite kunt u dit zelf uitrekenen.


maar heeft u vaak een aanhangwagen (c.q. caravan) er achter, dan is een diesel beter. deze hebben 'onderin' meer trekkracht.


u heeft het zelf al over 'zonder al teveel kosten'..... ik zou bij een lpg-auto blijven. zoals de anderen ook al geschreven hebben: laat de auto wel keuren bij/door bijv. de anwb en wel voordat u de koop gesloten heeft (een aankoopkeuring). de kosten hiervoor zijn over het algemeen wel voor uzelf. wil een verkoper hier niet aan meewerken: gauw weg wezen en nooit meer terug komen bij die verkoper, want dan is er iets niet in de haak. laat u deze auto wel keuren, maar ziet u naderhand toch van de koop af (om wat voor een reden dan ook): behoudt zelf dat keuringsrapport, u heeft er zelf voor betaald. de verkoper zal dan heel graag dat keuringsrapport willen hebben of een kopietje maken..... ik zou dat dan niet doen (tenzij tegen een vergoeding), maar dat moet u natuurlijk zelf weten.


succes, gr. hutch