Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-07-2006 14:56:34
Geldzaken & Recht

Ebay

ik heb een keer wat via ebay proberen te kopen, maar dat bleek een oplichter te zijn.


daarna nooit meer wat met ebay gedaan, maar krijg nog steeds mailtjes dat ik mijn account moet updaten vanwege veiligheidsredenen. dit ondanks dat mijn account is opgegeven, kan je nagaan...dat zijn dus oplichters.


 


ik doe regelmatig kopen en verkopen via speurders en marktplaats. als ik iets wil kopen dan stuur ik 9 van de 10 keer een mail, dat maakt het meteen wat persoonlijker. meestal heb ik via het mailcontact wel in de gaten of het koosjer is of niet. en de rest van de deal gaat heel simpel: kijken en cash betalen, gelijk oversteken. als je het niet helemaal vertrouwt, niet gaan. voor de veiligheid kan je ook met zijn 2en gaan. en laat mensen weten naar welk adres je op weg bent.


 


krijg je op jouw aangeboden produkt een te hoog geboden bedrag, dan kan je er van uit gaan dat er iets niet klopt. bij mij kwam er daarna steevast een mail in gebrekkig engels. dat zijn allemaal signalen dat het niet pluis is. bij een vriendelijke mail dat je er geen trek in hebt houden ze (meestal) snel op.


 


over het algemeen heb ik goede ervaringen met kopen en verkopen op marktplaats en speurders.


 


suc6! en geniet.