Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-07-2006 09:25:45
Geldzaken & Recht

Ebay

Hoi,

goed de feedback lezen en je niet direkt af laten schrikken wanneer er tussen de 100 feedbacks 1 negatieve staat(sommige mensen zijn nl nooit tevreden) ook kijken wat voor een aantal achter de verkoper staat, bij een hoog aantal en een hoge feedback score is het echt wel veilig.

hoe komt iemand er trouwens bij dat er een creditcard voor nodig is om op ebay te kunnen verkopen? ik verkoop ook via ebay en doe dat gewoon met overschrijving of paypal, de meeste buitenlanders betalen met paypal, snel en veilig. een bod is bindend dus geen gezeur meer van bieders die vervolgens niets meer van zich laten horen. al kunnen ze er wel onderuit maar dan moet er een hele goede reden voor zijn, natuurlijk kan het altijd gebeuren(dat ze niets van zich laten horen) maar de kans is gewoon kleiner.

als er iets niet betrouwbaar is dan is dat marktplaats wel, het is nu trouwens ook van ebay, maar op marktplaats is een bod niet bindend en zijn er geen extra veiligheids maatregelen, ebay zelf heeft dit wel. het blijft altijd een gok iets online te kopen, je kunt zelfs opgelicht worden bij een geregistreerde internet winkel. jammer dat mensen voor de 1e x iets kopen op ebay en dan gelijk een oplichter tegen het lijf lopen en dan zo vreselijk negatief erover zijn, ook wel begrijpelijk maar ook jammer. wat je het beste kunt doen is iets kopen in een ebay winkel, dit is vaak professioneler opgesteld en deze zijn vaak gedreven om positieve feedback te krijgen zodat hun winkel steeds beter in de markt gaat liggen. ook is er op ebay zelf(hulp pagina)ontzettend veel tips te vinden over kopen op ebay.

ben het niet helemaal eens met het cash betalen verhaal, juist in het buitenland kan je(bepaalde artikelen)de dingen goedkoper in handen krijgen, je maakt het aanbod wel heel erg klein als je gaat kijken naar afhaal afstanden denk ik. ligt er trouwens ook aan wat je gaat kopen, zoals ik al zei het blijft altijd een risico en je kan het altijd verzekerd laten versturen.



veel ebay plezier