Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-08-2006 09:36:50
Computers & Telefonie

Hoe kom ik van tele2 af

hoe dan ook moet u opzeggen per aangetekend schrijven en liefst met bericht van ontvangstbevestiging. altijd bij opzeggen.


e-mails hebben in die zin geen waarde, aanmaningen per e-mail overigens ook niet, wettelijk gezien.


probleem is hier dat u een overeenkomst heeft met tele2 waaraan u zich normaliter heeft te houden.


als door uw verhuizing tele2 echter niet kan voldoen aan het leveren van de door u met hen overeengekomen diensten zou dat aanleiding/reden moeten zijn om de overeenkomst te beëindigen.


ik spreek hier niet over ontbinden omdat niet tele2 de veroorzaker is doch u.


stel dus in uw aangeteknd te verzenden brief dat u bent verthuisd en heeft geconstateerd dat tele2 u op uw nieuwe woonplek geen internetdiensten kan leveren. verzoek daarom uw overeenkomst met hen als beëindigd te mogen beschouwen met eventueel een maand abonnementsgeld als schadeloosstelling.


als ze weigeren, dan gaat een ander probleem ontstaan, dan kunt u namelijk naleving van de overeenkomst gaan vorderen door te stellen dat ze dan ook bij u moeten leveren.


ik ben benieuwd wat ook andere xperts hier over zeggen.(over deze interpretatie want dat is altijd zo bij een juridische zaak)