Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-09-2006 08:53:17
Geldzaken & Recht

Boete voor overschrijding bijverdienste tijdens studie

de hoogte van de boete wordt niet zozeer bepaald door het bedrag waarmee de inkomensgrens is overschreden, maar veel meer door de financiĆ«le gevolgen van de ov-kaart. blijkens de site van de ibg-groep moet je namelijk niet alleen het meerdere (in dit geval 4,10 euro), maar ook nog een bedrag voor elke maand dat je de ov-kaart in bezit had. voor 2006 is dit 78,35 euro per maand.


op de uitspraak op het bezwaarschrift staat ongetwijfeld bij welk orgaan een gemotiveerd beroepschrift kan worden ingediend. denk daarbij wel aan de termijn van zes weken die daar normaliter voor geldt.


kennelijk wordt de boete voor de ov-kaart over het hele jaar berekend, waardoor in dit geval inderdaad sprake is van een behoorlijke wanverhouding. voer in uw beroepschrift aan dat een boete in redelijke verhouding moet staan tot het "vergrijp". ik ga er van uit dat uw dochter het gehele jaar 2003 heeft bijverdiend. dan is er tot en met november geen sprake van overschrijding. die is pas in december opgetreden en gezien het bedrag dat daarmee is gemoeid was dit niet voorzienbaar. stel u op het standpunt dat de boete voor de ov-kaart daarom alleen over de maand december zou moeten worden opgelegd. hopelijk is de rechter gevoelig voor een dergelijk pleitbaar standpunt. succes, m@rtin