Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-09-2006 19:09:36
Geldzaken & Recht

Wasmachine

(vervolg):


wat u ook dient te doen is bewijs en getuigen verzamelen:


- maak voor uw eigen administratie (digitale) foto's van deze wasmachine en vooral meerdere foto's van dat plaatje waar het serienummer op staat. vanuit meerdere hoeken.


- de waterleidingmaatschappij limburg mailen (of gratis bellen: 0800-0233040) en vragen wat de gemiddelde waterhardheid was van het afgelopen jaar en of met deze hardheid de kans bestaat dat een verwarmingselement van een wasmachine na 1 jaar helemaal verkalkt is. hiermee kan eventueel aangetoond worden dat uw oorspronkelijke verwarmingselement mogelijk niet verkalkt kan zijn. zoals ik het heb gevonden, was de hardheid bij u tussen de 10,8 en 13,8 duitse gr. (zie http://www.wml.nl/smartsite.dws?id=164&ver">wml).


- de fabrikant van het wasmiddel, wat u gebruikt, mailen en vragen of met die voornoemde hardheid en met gebruik van dat wasmiddel, het verwarmingselement kan/mag verkalken.


- degene die uw verwarmingselement heeft doorgemeten zien te vinden en zijn bevindingen op papier laten zetten.


- alle personen, die weten en gezien hebben dat u een andere wasmachine terug heeft gekregen (in deze ook familieleden), een verklaring laten opmaken.


- en probeer ook een verklaring te krijgen van die verkoper, dat hij deze wasmachine nooit aan u geleverd heeft/ kan hebben, er vanuit gaande dat hij zijn medewerking wil verlenen.


op deze wijze kunt u bewijs verzamelen, mocht u aangifte gaan doen. denk hierbij aan oplichting (http://www.wetboek-online.nl/wet/sr/326.html">artikel 326 wetboek van strafrecht), danwel verduistering (http://www.wetboek-online.nl/wet/sr/321.html">artikel 321 sr), danwel een combinatie hiervan.


ook bestaat voor u de mogelijkheid om de fiod in te lichten omtrent dit geheel, daar u een rekening betaald heeft, zonder dat u een nota (bewijs) mocht ontvangen. mogelijk dat voornoemde opsporingsdienst al meer klachten ontvangen heeft, danwel een onderzoek gaat instellen (zie: http://www.belastingdienst.nl/organisatie/organisatie-15.html">fiod-ecd).


ps: leest u ook eens: http://www.marktplaats.nl/index.php?sref=http%3a//www.google.nl/search%3fhl%3dnl%26q%3dvelo+barendrecht%26btng%3dzoeken%26meta%3dcr%253dcountrynl&url=http%3a//kopen.marktplaats.nl/search.php%3fui%3d711174">velo wasmachines en http://velobeheerbv.velobeheer.nl/">velobeheer bv.


gr. hutch.