Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brynnar
brynnar - 05-09-2006 22:41:31
Geldzaken & Recht

Ongevraagd product ontvangen

beste margreet,


vergewis jezelf eerst dat de gedane bestelling een eenmalige bestelling was. dus bijvoorbeeld geen kennismakingspakket van lecturama o.i.d., waarbij in de kleine lettertjes staat dat er nog meerdere pakketten zullen volgen.


verder, volgens http://www.burgerlijk-wetboek.nl/bw7/artikel7.htm">artikel 7 van het burgerlijk wetboek, boek 7, is het niet toegestaan om ongevraagd producten toe te zenden, in de hoop dat je dan de rekening wel zult betalen. de consument heeft dan het recht om het product te houden, zonder hiervoor te hoeven betalen. of je het wilt houden of niet is aan jouw. als er sprake is van een overduidelijke vergissing van de leverancier, dan is het wellicht wel netjes om dit te retourneren. maar je bent hiertoe niet verplicht.


dat je het bedrijf schriftelijk op de hoogte hebt gesteld is netjes. je hebt gedaan wat je kan doen, maar mocht er ooit een incassobureau of deurwaarder op de stoep verschijnen, dan sla je hem/haar gewoon met dit wetsartikel om zijn/haar oren.


aangaande een antwoordnummer, ik neem aan dat je wel al op http://www.antwoordnummer.nl/">antwoordnummer.nl hebt gekeken.


mvgr - b