Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-09-2006 11:16:54
Huishouden & Energie

Spinnenplaag

De huidige spinnenplaag is dit jaar erger dan anders. door de warme zomer was er genoeg voedsel voor de spinnen en hebben ze zich lekker voortgeplant en daar ziet u nu het resultaat van. een ongediertebestrijder is een methode om ervan af te komen. soms is het interessant om dit bijvoorbeeld met de hele straat te doen, via de bewonersvereniging of op eigen initiatief.

enkele andere oplossingen om van een spinnenplaag af te komen zijn bijvoorbeeld: zorg ervoor dat je tuin geregeld door vogels bezocht wordt. veel vogels, met name spreeuwen, eten namelijk ook graag spinnen. als u in een nieuwbouwwijk (met nog weinig bomen) woont, zijn er ook minder vogels en meestal meer spinnen dan in een gemiddelde andere wijk. aanwezigheid van veel bomen is dus een prioriteit in de wijk, maar wel een lange termijn oplossing en niet erg praktisch voor de overlast die u nu hebt.

verhuizen naar omgeving botlek wil ook nog wel eens helpen, maar dat is erg drastisch. doordat daar af en toe eens een giftig wolkje overdrijft, wordt de lokale spinnenbevolking aardig gedecimeerd. (het schijnt daadwerkelijk zo te zijn dat daar minder insecten vertoeven.)

kelder/kruipruimte regelmatig ook even stofzuigen kan ook helpen de overlast te verminderen.

mvgr - b

(ps: houdt er wel rekening mee, dat als u van de spinnen afkomt, dat de muggen vanzelf wel weer in grote getale verschijnen om 's nachts  uw bloed af te tappen.)