Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-09-2006 20:05:51
Vrije tijd & Tuin

Strijkstokken

hai,


ik heb eens met mijn vriend zitten overleggen en wij denken dat het volgende wel eens aan de hand kan zijn:


het lint van een strijkstok is gemaakt van paardenhaar. als u wel eens een haar (om het even van welke diersoort inclusief de mens) onder een microscoop hebt gezien, dan weet u dat een haar uit schubben bestaat.


het lijkt ons logisch dat je met de schubben mee een andere toonsoort (timbre/gevoel noem maar op) krijgt bij het aanstrijken van de snaren van de viool dan als je tegen de schubben in de snaren van de viool aanstrijkt.


als het goed is staat er in de partituren wel een aanduiding van het "gevoel" dat met het betreffende deel van de muziek moet worden overgebracht, en daarom zou het voor mij niet meer dan logisch zijn als je dat betreffende muziekstuk (naar goeddunken van de dirigent waarschijnlijk) allemaal op dezelfde manier inzet.


linda


maar eh, heeft u voor deze vraag al eens contact opgenomen met een orkest in de buurt, of met een van onze conservatoria?