Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-09-2006 15:49:36
Huishouden & Energie

Isoleren vloer

opletten geblazen, want het isoleren van een houten vloer heeft een aantal haken en ogen....


allereerst moet er niet zodanig geisoleerd worden dat de houten vloer gaat rotten door vocht. niet voor niks worden kruipruimtes geventileerd.


een tip om de grondwaterstand te verlagen door drainage lijkt me niet in alle gevallen een goed advies. indien de woning op houten palen staat is de stabiliteit van het grondwaterpeil van essentieel belang om de funderingspalen te conserveren. in de zaanstreek, omgeving haarlem zijn juist door veranderende grondwaterstand grote problemen ontstaan waardoor hele straten hun funderingen moesten herstellen. kosten € 30.000 tot €50.000.


mijn advies: laat er een professioneel bedrijf naar kijken en stel gerichte vragen over fundering, grondwaterstand en ventilatie in de kruipruimte.


mr