Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-09-2006 02:35:47
Huishouden & Energie

Kan kliklaminaat over vloerbedekking worden gelegd?

het kan over vloerbedekking worden gelegd als die niet veert, maar het heeft meestal niet de voorkeur, vanwege vuil en ongedierte dat in je tapijt leeft. ook is het begrip veerkrachtig nogal betrekkelijk. i.v.m. de garantie zul je je moeten houden aan de leginstructies op de verpakking.


of een woning droog is of niet maakt geen barst uit, er zit vocht in de lucht en die kan neerslaan op een kouder oppervlak. daarom doe je onder het laminaat een vochtscherm. op een bovenverdieping met houten balkvloer hoeft het niet per sé. echter, je schrijft zelf over een betonvloer, dus sowieso een vochtscherm toepassen, waarom dan niet meteen 2 in 1 (alufoam).


en wat te denken van geluidsreductie? je schrijft etagewoning, dan zul je minstens aan een 10db geluidsreductie norm vast zitten, dus ofwel ondervloerplaten met vochtscherm, of de goudkleurige alufoam rollen.


wees niet eigenwijs en pas de juiste ondervloer toe, anders kun je het later nog een keer overdoen.