Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lc
lclaessens_1 - 25-05-2004 23:56:03
Voeding & Gezondheid

Ziekenfonds of particulier??

hallo diosmember. in jouw antwoord zitten 5 redenen waarom je niet (meer) in het ziekenfonds (verplichte verzekering) mag zitten. (zelfstandig ondernemer zit al bij 20.800 buiten het ziekenfonds, tenminste volgens agis, zie www.agisweb.nl/loongrens/index.jsp?soortbezoeker=ondernemer)


de 5 redenen waarom je niet meer aan de verplichte verzekering mag deelnemen sluiten volgens mij niet uit dat je jezelf toch particulier mag verzekeren terwijl je wel aan de verplichte verzekering mag deelnemen (of is er een regel/wet die dit verbiedt? want dan zijn we snel klaar).


dat het financieel gezien geen tot zeer weinig voordeel op zal leveren, dan ben ik van overtuigd. je blijft op basis van de verplichte verzekering gewoon de verplichte zfw-bijdrage afdragen (werknemersdeel en werkgeversdeel) en wettelijke bijdragen, terwijl je dan ook minimaal nog eens de particuliere verzekeringspremie moet betalen, waarbij geldt dat bij een dubbele verzekering de oudste polis (dus hier het ziekenfonds) voor de vergoeding opdraait, tenzij die niet heirin voorziet, waarbij dan dus pas de nieuwe verzekering om de hoek komt kijken. zo'n klant zien ze volgens mij graag bij verzekeringen: de volle mep betalen, en alleen vergoeden waarin het ziekenfonds niet, en jij wel voorziet.


ik hoop dat jij mij/ons verder kunt helpen. ik ben heel benieuwd of het toegestaan is, ongeacht of je er wel beter van wordt.


groet, léon